achtergrond

Geenstijl

F1-fruit plukken in het StamCafé

Penalty voor Max Verstappen!

En dan schakelen we nu over naar MIAMI alwaar de bazen van de Formule 1 het wel een goed idee vonden er een F1-race te organiseren. Geen enkele historie, wel een aardig baantje (met heel weinig grip), maar vooral datgene waar de F1 tegenwoordig om draait: veel sterren op de grid. Acteurs, multimiljonairs, basketballers, zangers en zangeressen, American Footballers, influencers. Max Verstappen uiteraard op pole en waar de prijzen in Zandvoort al schuren (€ 6+ voor een lauwwarm pisbiertje) is het in Miami helemaal bal. Goed, bovenstaande prijzen zijn voor de VIP-area en het zijn vast shared portions, maar $ 190 voor een bakje fruit is gewoon 1/3 Milou Deelen Cursus. Maar ja, sport voor de gewone man enzo. Hup Max, rondjes rije jonge!
UPDATE - Norris op kop, loopt uit op Max. Wanneer gaat Lando choken?
UPDATE - NORRIS WINT - Verstappen P2, Leclerc P3

Donnie is er ook

NPO gooit De Joodse Raad voor de trein

Timing is alles

Trouw: "Want dat de omroepen onmisbaar zijn, is evident. Dat bewijzen ze keer op keer. Wie daaraan twijfelt hoeft maar naar De Joodse Raad te kijken. Deze indrukwekkende dramaserie van de EO bewijst de kracht van de publieke omroep."

Don Ceder (CU): "Ledenomroepen bewijzen echter nog steeds hun maatschappelijke meerwaarde. Denk bijvoorbeeld aan de impact van serie 'De Joodse Raad'."

Arjan Lock, EO-directeur en voorzitter van het College van Omroepen: "Er gaat echt wel eens iets mis in Hilversum. Maar we vergeten wel eens dat we ook goede programma’s maken van publieke waarde. Iedereen is vol lof over de serie De Joodse Raad. Maar die kun je alleen maken in het publieke bestel dat we nu hebben. Laten we dat ook koesteren met elkaar."

NPO: NEIN, NEIN, NEIN!

DARPA presenteert: Manta Ray

Een onderwater B2!

Als het Defense Advanced Research Projects Agency van het Pentagon iets achter het kijkraam zet, dan kijken we. Wat nu weer? Northrop Grummans Manta Ray, een onbemande onderzeeër die erg aan een dier doet denken, maar we komen er even niet op. "Testing demonstrated at-sea hydrodynamic performance, including submerged operations using all the vehicle’s modes of propulsion and steering: buoyancy, propellers, and control surfaces. (...) Manta Ray aims to develop and demonstrate a new class of long-duration, long-range, payload-capable UUVs ready for persistent operations in dynamic maritime environments."

Mooi hè, DARPA-taal. "Persistent operations in dynamic maritime environments". Meer beeld en een video na de breek.

Lekker oorlogsmennen met Jaap de Hoopapa

Vanzelfsprekend

Landgenoten. Vanavond nog een happy potje bier op een happy 5 Mei-concert (Karsu doet Pharrell Williams), daarna nog even thuis uw eigen Maximaatje happy doen (tering wat was het geyl gisteravond). En dan morgenochtend nulachthonderd uur melden bij feldwebels Klaver, Dassen, Boswijk, Jetten en de kleine korporaal F. Timmermans voor een loopgraaf naar keuze in de buurt van Avdiivka (foto). En zo niet, dan is Europa verloren. Het Europa met die Grondwet waar u zo vurig ja tegen zei (nee - red). Daarom moet Oekraïne, waar u in 2016 zo graag geassocieerd mee wilde worden (hmmm, nee ook niet) de oorlog winnen. Oh, en mocht u het allemaal overleven, en met anderhalf been en 1 oog weer van het front terugkeren dan is ook uw pensioen weg, en zitten er Eritreeërs in uw huis. Vrijwilligers?

Hahaha. Blablabla van Beukering en nepobaby-atoombom Milou Deelen bieden cursus journalistiek aan (voor € 699)

Giechel giechel

Waar ons hedenochtend de tampon van uit de flamoes is gefloept! Een cursus JOURNALISTIEK door Blablabla van Beukering en Milou Deelen. 'Journalisten' die andere 'journalisten' wat algemeenheden gaan aanpraten is al lachwekkend (de studie Journalistiek) en 'journalisten' die 'journalisten' een cursus 'journalistiek' aanbieden tegen een godse bak geld slaat al helemáál nergens op. En zéker niet als het Milou Deelen is die gaat zitten uitleggen hoe je 'journalistiek' moet bedrijven, want Milou Deelen had maar twee verschillende letters nodig om aan haar baantjes te komen, waarvan eentje heel vaak: máááááááááááám! Deze nepobaby in turbodrive en RIVMfluencer is echt alleen maar 'journalistiek' actief omdat ze 'de stem van haar vader leende' en vooral: omdat ze een dochter is van haar moeder. Handig, zo'n netwerk, om te vragen of Milou niet ergens haar onzekerheden over haar vulva mag 'delen' of Die en Die mag laten vertellen over hun Eerste Orgasme met de Douchekop. Milou Deelen is journalist omdat haar moeder vindt dat ze journalist is. En daar kan geen cursus van € 699 tegenop. Draad.

Vrijheid ook in 2024 niet vanzelfsprekend

VRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND MENSEN

He Knalfons

Wat

Weet jij misschien of het vanzelfsprekend is?

Wat

Vrijheid

Nee volgens mij niet man

Okee doen we die gewoon weer (2023 - 2022 - 2021)

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

Vrijheid is niet vanzelfsprekend

LIVE - Heel Eindhoven starnakel bezopen

Kampioenswedstrijd!

Schakelen we nu rechtstreeks over naar Eindhoven waar PSV - geheel terecht overigens - landskampioen Eredivisie 2023/2024 wordt. Fans zijn al vanaf 07:36 uur hedenochtend vroeg aan de zuip (Bavaria) dus dat wordt een prima feestje vandaag. Veel kroegen Eindje al sinds 09:00 uur open, er hangen GROTE SCHERMEN in de stad & Guus Meeuwis heeft een LIEDJE GEMAAKT (link nog opzoeken - red). En Luuk de Jong heb een draak van een filmpje opgenomen. Heeft u geen sportzender, illegaal tv-kastje en/of transistorradio? Dan is er altijd nog het HILARISCHE LIVEBLOG van het Eindhovens Dagblad. Livestream BOMVOLLE Markt na de break. Hup Sparta!
Update: 0-1
Ha: 1-1
Ho: 2-2
Update: 4-2

PSV KAMPIOEN

Bassiehof - Hulde, dat heeft Femke Halsema heel erg goed gedaan

Jammer dat Hans Laroes het moet verpesten met een complottheorie

Dat heeft Femke Halsema heel erg goed gedaan, inzet van de Gouverneur van de Hoofdstad was niet nodig. Er stond wat op het spel deze Dodenherdenking; een incident had ze zich niet kunnen veroorloven, het debacle van de opening van het Holocaustmuseum was ook gezien de kritiek uit het kabinet niet voor herhaling vatbaar. Maar de opruiers roerden zich de dagen, weken voor de vierde mei. Columniste Asha ten Broeke, ook actief in de antisemitische Extinction Rebellion-beweging, zinspeelde in de Volkskrant op verstoringen. Ook rapper Appa, beroepsdemonstrant Frank van der Linde en een eindeloze stoet al dan niet anonieme rukkertjes met Palestijnse vlaggen, PvdAGroenLinks-ledenpassen en andere symbolen lieten zich horen. En dan is er altijd nog de wandelende tijdbom en superwappie Max van den Berg. Maar door kordaat optreden wist de burgemeester deze types te neutraliseren. Toch is het leed geschied.

BEVRIJDINGSDAG

"Vier" de vrijheid

Gisteren herdachten we, vandaag vieren we dat we de vrijheid hebben om elkaar ieder jaar in aanloop naar die herdenking enorm in de weg te zitten, en tijdens de herdenking massaal thuis te blijven omdat we bang zijn dat de herdenking weleens gigantisch uit de klauwen kan gieren. We vieren dat we de vrijheid hebben om massaal VRIJHEID IS NIET VANZELFSPREKEND te kunnen roepen. We vieren dat we de vrijheid hebben om mee te kunnen doen aan vrije verkiezingen en dat anderen die dat allemaal maar niks vinden de vrijheid hebben om heel hard te roepen dat de winnaars fascisten zijn. We vieren dat we de vrijheid hebben om te mogen demonstreren voor het klimaat, en we vieren dat we de vrijheid hebben om die Pokémon van de Volkskrant keihard uit te lachen om haar geklungel. We vieren dat we de vrijheid hebben om te klagen over windmolens, parkeerplekken, buren, overlast, hondenpoep. Niet dat het helpt, maar toch. We vieren de hypocrisie, de drank, de zon en de zee, en we vieren de godsdienstvrijheid en we vieren, nu nog wel, de vrijheid van meningsuiting - want sommige godsdiensten zien kritiek op hun godsdienstje helaas niet als vrijheid, maar als fobie. We vieren dat we de vrijheid kunnen vieren met middelmatige acts en ambassadeurs zoals Wende (neuh), Flemming (leuk voor de kinderen), Son Mieux (wel) en Claude (wie?). Vier de vrijheid. Want na 5 mei komt altijd weer 6 mei.

Dat ik dit nog mag meemaken: Martin Bosma salonfähig!

Tevens StamCafé

door Arthur van Amerongen

In het Koninklijk Paleis op de Dam heeft Kamervoorzitter Martin Bosma net afscheid genomen van zijn vrouw. Zij moet plaatsnemen aan een van de zijtafels. Bosma zit aan de hoofdtafel, vol royals. Hij is net bij de kapper geweest en geniet met volle teugen van de pracht en praal rond het inkomende staatsbezoek van de Spaanse koning Felipe VI en koningin Letizia. Voor hem op tafel glinstert het zilveren bestek. Op het menu: kings crab cocktail met Nederlandse asperges, vergezeld van een Parmezaanse mousse en een vinaigrette van kreeft. Dat is nog eens wat anders dan de hem beter bekende vlamtosti in het restaurant van de Tweede Kamer. En ook zijn plek aan tafel spreekt tot de verbeelding: Bosma zit ingeklemd tussen prinses Margriet en de grootmeesteres van de koning, Bibi barones van Zuylen van Nijevelt-den Beer Poortugael. En net niet pal tegenover hem zit prinses Beatrix. Voor het eerst is ze geplaceerd met een PVV’er aan de staatsdis. Van Beatrix is bekend dat ze haar aftreden uitstelde totdat de invloed van de PVV in het gedoogkabinet van Rutte I geweken was. Elf jaar later maakt de partij zich op voor kabinetsdeelname en levert zij met Bosma de Kamervoorzitter. Het karameltaartje met chocoladesaus smaakt hem vandaag extra zoet.

De lezer zal denken: wat een mooie passage uit Vorsten van Nu, Ons Koningshuis, de Story of de Elle. Wie is die juffrouw die een en ander zo meeslepend beschrijft?

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.