achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

GSTV. Dick Schoof geeft geen antwoord op vragen GeenStijl. NOU DAN DOEN WE HET ZELF WEL

(tevens Stamcafé)

Dat wordt wat, de komende vier jaar/maanden/weken/dagen. Wij hadden nog wel wat vragen voor beoogd Dick Schoof de man die voor een nieuwe bestuurscultuur moet zorgen (maar wel geïnspireerd wordt door Mark Rutte, van de Rutte doctrine). En als antwoord kregen we een verwijzing naar wat er destijds door de verantwoordelijke bewindspersonen op is gezegd. Nou. Dan zetten we dat toch gewoon op een rijtje?

Het begon allemaal met een vraag in december 2017, over de invloed van het ministerie van Veiligheid en Justitie op 'onafhankelijk' onderzoek naar de afwikkeling van de MH17-aanslag. 

Destijds moest een Wob-verzoek binnen vier weken worden beantwoord, met een eventuele uitsteltermijn van nog eens vier weken voor een ingewikkeld verzoek. 

Meer dan een jaar later kreeg GeenStijl pas de documenten. Daar stond nogal wat opvallends in. Daarover schreven wij op 8 februari 2019: GeenStijl WOBt: "Te negatieve" conclusies onderzoek MH17 aangepast na druk NCTV. Die NCTV, dat was Dick Schoof. Die kwam dan ook, "in opspraak". Op 9 februari werden door verschillende eminente wetenschappers vragen gesteld bij het optreden van Schoof.

Vervolgens kreeg minister Grapperhaus op dinsdag 12 februari 2019 tijdens het Vragenuurtje vragen over het optreden van zijn ambtenaar. Het kabinet wilde het vooral doen lijken alsof de onderzoekers juist niet beïnvloed waren door Schoof, en er alleen wat redactionele aanpassingen waren gedaan. Dat was, en is, onzin. Ook professor Pieter van Vollenhoven reageerde schamperend op de suggestie. 

Op 4 maart 2019 kwam er vervolgens een Kamerbrief van Grapperhaus, waarin hij erkende dat Schoof zich met het rapport had bemoeid. Twee dagen later kreeg Grapperhaus er in een debat over het WODC vragen over, die hij probeerde af te poeieren door de bemoeienis van Schoof te bagatelliseren. 

Daar nam onze grote vriend Sjoerd Sjoerdsma (D66) geen genoegen mee, dus hij stelde Grapperhaus maar liefst 38 goede vragen over de affaire. Uiteindelijk moest Grapperhaus toen op 9 april in een Kamerbrief de bemoeienis nogmaals en nu expliciet erkennen, maar stelde hij dat die "eenmalig" was. 

En daarmee was de Haagse kous af. Gelukkig kwam Schoof daarna helemaal niet meer negatief in het nieuws. Oh nee wacht.

Video: Samuel Eto'o laat nieuwe bondscoach Kameroen zien wie de baas is

Dan toch liever Frank Paauw

Samuel Eto'o, kennen we die nog? Hij was ooit retegoed bij Barcelona en won samen met Wesley Sneijder de Champions League voor Inter. Inmiddels is hij gepensioneerd als voetballer en klust hij bij als voorzitter van de Kameroense voetbalbond. Daar werd hij al snel in verband gebracht met "matchfixing, machtsmisbruik, fysieke bedreigingen, het aansporen tot geweld en het verspreiden van valse informatie". Erg geschikt dus!

Kameroen is, zoals een zeker oud-president van de VS zou zeggen, een shithole country. De bondscoach wordt daar benoemd door de regering (??) en die kozen voor de Belg Marc Brys. Daar was de voetbalbond (lees: Samuel Eto'o) boos over en die stuurde Brys de laan uit. Om het uit te praten werden zowel Brys als Eto'o uitgenodigd voor een verzoenend gesprek op het ministerie, hetgeen leidde tot deze gezellige taferelen.

Begint "Ausländer Raus, Deutschland den Deutschen" op Gigi D'Agostino zijn onschuld te verliezen? Duitse overheid heeft geen antwoord

Riemen vast - dit krijg je dus

Is dit nog onschuldig? 'Het lied' uit de ramen van feestbus zingen terwijl je toeterend rond een busstation met migranten cirkelt

Dit fenomeen begon afgelopen november toen 'plattelandsjongeren' het vanuit een carnavalswagen zongen. Sindsdien begon het spreekkoor op deze melodie steeds vaker in discotheken te verschijnen en slechts zes maanden later werd het (onderstaand) op 'feesteiland voor de elite' Sylt uit volle borst gezongen. Dat leidde tot allerhande ophef, betrokkenen werden gedoxxt en ontslagen en kanselier Scholz bekritiseerde de video en het fenomeen als racistisch.

Maar dat etiket begint - zelfs als het een beetje waar is - z'n neutraliserende kracht te verliezen. En hoe meer je dit de kop in probeert te drukken, hoe meer het zal verschijnen. Maatregelen als EEN VERBOD OP HET OORSPRONKELIJKE LIED aanstaande Oktoberfest toont bovenal de verkrampte radeloosheid aan.

Nog even een vreemd randfenomeen voordat we aan de duiding beginnen: inmiddels zingen Turks-Duitse Stuttgartfans het ook. Doet toch beetje denken aan het adagium 'It's f*cked up how tolerant the racist community is. They don't even care what race you are as long as you're racist.'

Maar goed, dan de Duitse duiding, want het blijven Duitsers en daar zijn vier dingen mee aan de hand:

- Duitsers begonnen in 1 eeuw twee wereldoorlogen, verloren beide en waren aan het eind van diezelfde eeuw alsnog de baas van Europa.
- Het nazisme is niet vrijwillig afgeworpen en ontstegen, het is verslagen en de relatie tussen de Duitse volksaard en het nazisme werd vervolgens op dwangmatige, neurotische wijze verdrukt in plaats van geïntegreerd.
- Als onderdeel van diezelfde neurose werd als dwangmatige boetedoening massa-immigratie uit voornamelijk Turkije gefaciliteerd, met als summum Merkels uitnodiging van 1,2 miljoen vluchtelingen uit Syrië en Irak. Dat heeft het Duitse straatbeeld in grote steden vergaand veranderd, Duitsers worden al jaren openlijk bedreigd en getart met vervanging en het is onmiskenbaar terug te zien in een scala aan criminaliteitscijfers, vooral diefstal, geweldpleging en seksueel geweld.
- Er is maar 1 volk en 1 taal waarin een 16-jarige jongen zo doorleefd over zijn land kan schreeuwen: "Deutschland ich liebe dich!!!" Meer dan elk Europees volk ervaart de Duitser een verbinding tussen grond en psyche, tussen - ja - bloed en bodem.

Nu willen die Duitsers hun grond terug en hun lijflied lijkt gevonden.

Binnen zes maanden van het platteland naar 'elite-feesteiland' Sylt

Anonieme advocaat boos op deken, doet aangifte tegen Khalid Kasem vanwege oplichting

De Één Musketier

Hoe heeft Khalid Kasem eigenlijk geslapen?

Nog meer gedoe voor die lieverd Khalid Kasem. Een anonieme advocaat (vermoedelijk niet Royce de Vries, red.) heeft aangifte tegen hem gedaan vanwege oplichting. U weet wel, de oplichting van een klant die hij niet toe wilde geven, omdat hij liever wilde toegeven dat hij een ambtenaar had omgekocht (opname DAARR). "De advocaat in kwestie, die anoniem wil blijven, heeft begin april aangifte van oplichting tegen Kasem gedaan bij het OM. Naar verluidt zou de manier waarop de deken de affaire rond Kasem heeft afgedaan schadelijk zijn voor de advocatuur." (zie daarvoor ook: OOK GELEKTE OPNAME PETER R.: Khalid Kasem beschuldigd van aannemen betaling in natura) Het OM gaat de aangifte behandelen nadat het onderzoek van de rijksrecherche naar Kasem is afgerond. "Kasem wil zelf niet reageren op de aangifte. ,,Dit is de zoveelste losse flodder in een opgeklopte zaak. Ik ga daar verder niet op reageren.”" Wordt dus mogelijk vervolgd.
OPVALLEND: "De Rijksrecherche is, net als de deken, in het bezit van de bewuste geluidsopnamen. Daarnaast heeft zij ook sms’jes gekregen van betrokkenen, die tijdens verhoren openhartig hebben verklaard over Kasem."

Thijs Römer straatarm: kan 13K schadevergoeding niet betalen

Zielug!

Het gaat niet goed met onze minst favoriete hulpverlener. "Thijs Römer (45) kan de schadevergoeding die hij aan zijn slachtoffers verschuldigd is voor online misbruik momenteel niet betalen. (...) De rechtbank Assen veroordeelde de bekende acteur tot een gevangenisstraf van drie maanden, een verplichte behandeling en het betalen van een schadevergoeding van in totaal ruim 13.600 euro aan zijn drie slachtoffers."

Wie had dat gedacht? Van BN'er uit klassement A naar te arm voor 13K. Volgens Benedicte Ficq is het allemaal hartstikke erg voor Thijs. Dat er roddels rondzingen over de financiële moeilijkheden van Römer is volgens haar een teken van "valsigheid". Want ja, het is natuurlijk ondenkbaar dat dit verhaal de wereld in is gebracht door Römer & co zelf, om aan te tonen hoe zwaar hij het heeft nu hij niet meer wordt gecast in schijtfilms en schijtseries.

LIVE. Premier i.o. Dick Schoof spreekt de natie toe

Volgens Greet een kanjer van een kandidaat

We hebben een premier in oprichting en hij heet Dick Schoof. Persconferentie nu met hopelijk in ieder geval antwoord op deze 3 vragen 1. Hoe kijkt hij terug op zijn MH17-bemoeienissen (en deze en deze). 2. Wanneer heeft hij zijn PvdA-lidmaatschap opgezegd (gaat er al een lichtje branden, Timmerfrans?). 3. Heeft hij ooit Sywert van Lienden om geld gevraagd? Volgens Geert Wilders is het een kanjer van een kandidaat, nu 's kijken wat de pers daarvan denkt.
Update 17:05 - Richard van Zwol, Schoof en de vier partijleiders gaan komende tijd samen een kabinet samenstellen, zegt Van Zwol. "Dit alles voor 26 juni."
Update 17:09 - Schoof noemt zijn stap “Onverwacht maar niet onlogisch.” Hij wil bijdragen aan de politieke zaak en verbinden. Hij noemt expliciet het aanpakken van het asielbeleid en de bestaanszekerheid van boeren.
Update 17:12 - “Op de vraag of hij aan de leiband van Wilders gaat lopen: "Ik word premier en herken mij niet in het beeld van een leiband en Wilders.”
Update 17:13 - Heeft lidmaatschap PvdA (na 30 jaar) opgezegd op 1 januari 2021.
Update 17:14 - Op alle vragen van Tom (zie 1.) geen of nauwelijks antwoord: "Ik laat het hierbij."
Update 17:19 - Schoof heeft voorlopig maar één handvest en dat is het Hoofdlijnenakkoord. Wil niet zeggen of hij losse verkiezingsprogramma’s ondersteunt: “Ik ben partijloos.”
Update 17:24 - Hij vindt zichzelf geschikt wegens 'Rustig en beheerst'. En is dus een verbinder.
AFGELOPEN

Mooi. Rijbewijs wordt commando-training

Opzouten met je altijdgeslaagt.nl

Autorijden. Bijna iedereen doet het, maar niemand kan het (meer). Er rijdt een hele generatie aan prutsers, debielen en malloten op de weg, met papiertje BE van AliExpress, maar daar gaat nu E I N D E L I J K verandering in komen. Er komen nieuwe regels voor het halen van uw rijbewijs

Er zal voortaan worden gewerkt met leerdoelen, die nog voor de zomer concreet moeten worden gemaakt. Gedacht kan worden aan om tijdens de opleiding in het donker of 130 kilometer per uur te hebben gereden. Ook het bespreken van 'sociaal rijgedrag' hoort hierbij.

PROEST! Nee, dit gaat hem niet worden. 1 x in het donker 130 rijden en klaar is Pechtold. Het zal nog veel strenger moeten. Rij-instructeurs moeten een soort gunnery sergeant worden, theorie-examen moet een HANDBOEK WEGGEBRUIKER worden, die u uit uw hoofd moet leren. Eerst 400 x een rotonde over tijgeren voordat je uberhaupt achter het stuur mag, Bumperkleven? 10 dagen in de isoleer. Traag invoegen op de snelweg? Speedmars van 20 kilometer. Aso rijgedrag? Weg rijbewijs. Geen richting aangeven op rotonde? Weg auto. Tachtig rijden op een 100 weg? Linea directa naar een bejaardenhuis. Aanvullingen in de comments aub. Succes.

Kajsa Ollongren sluit niet uit NEDERLANDSE militaire instructeurs naar Oekraïne te sturen

Ze gaat ook een Patriot-systeem voor Kiev knutselen

Boots on the ground, kent u die term? MinDef Kajsa Ollongren (D66) sluit niet uit dat Nederlandse militairen naar Oekraïne vertrekken als Kiev daar om vraagt. Instructeurs om precies te zijn. Nederland traint Oekraïeners nu in onder meer Duitsland, Polen en Nederland maar dat kan ook in het land zelf, zegt ze."We gaan helemaal uit van wat Oekraïne nodig heeft. Zij vechten die oorlog. Dus we moeten ons aanpassen aan hun behoeften." Een en ander doet ze in navolging van de Fransen. Enfin, Nederlandse militairen kunnen dan mogelijkerwijs een Russische bom op hun kop krijgen maar daar heeft ze over nagedacht: "Dus als we zo’n verzoek zouden krijgen van Oekraïne, moet dit zwaar meewegen." In ander nieuws: ze gaat ook een Patriot-systeem voor Kiev knutselen.

Federatief Joods Nederland doet aangifte tegen Ismail Ilgun wegens aanzetten tot geweld en haat

Smack voor de vrijheid van meningsuiting

Kijk je hebt licht ambigue zaken en je hebt "Mensen die Israel verdedigen verdienen klappen. Er valt niks meer te praten. Gelijk smacken", waarna je diezelfde mensen tegenover je 99.000 volgers ook nog 'monsters en duivels' noemt. Dat is natuurlijk een expliciete haatzaaiende oproep tot geweld en dat mag nu ook al niet meer van WOKE dus doet Federatief Joods Nederland aangifte.

In de aangifte lezen we: "Met deze uitlating maakt Ilgün zich schuldig aan meerdere strafbare feiten. Het gaat onder meer om opruiing en/of het aanzetten en/of oproepen tot geweldadig optreden en haat tegen personen." Zie de gehele aangifte na de breek, waar gelukkig eindelijk uitgelegd wordt wat "smacken" eigenlijk in "straattaal vanuit het Engels" betekent.

Dick Schoof in beeld als nieuwe premier

WTF

Hoe dan hoe dan hoe dan. RTL Nieuws meldt dat Dick Schoof in beeld is als nieuwe premier voor het kabinet. Dat is dezelfde Dick Schoof uit de berichten Kamerbrief: Dick Schoof bemoeide zich met 'onafhankelijk' onderzoek crisisorganisatie MH17, En wéér bemoeit Dick Schoof zich met een rapport en Woo-stukken: NCTV Dick Schoof volgde burgers online met nepaccounts ondanks waarschuwingen. Een topambtenaar die al jaren in Den Haag rondloopt met lak aan regels moet dus gaan zorgen voor een nieuwe bestuurscultuur. Veel succes.
INTERVIEW 6 MAART: In De Groene Amsterdammer: "Een eventuele PVV-regering ziet hij met vertrouwen tegemoet."
GOH: "Schoof was lid van de PvdA, maar heeft een tijdje geleden zijn lidmaatschap opgezegd."
LOL: www.dickschoof.nl is de website van 'professioneel tarotist Dick Schoof'
UPDATE: Schoof gebruikt Haagse gangetjes om pers bij ingang formatiegebied te ontwijken
UPDATE: Het paleis deelt mede: formateur Richard van Zwol heeft Zijne Majesteit de Koning telefonisch ingelicht over de actuele ontwikkelingen. Willem kan het bordes gaan stofzuigen
UPDATE: Promotor Soumaya Sahla: Dick is Deep State
UPDATE: Wilders: 'Het is een kanjer van een kandidaat'
UPDATE: Yesilgöz (ze deelt een gang met haar hoogste ambtenaar): Het is een verbinder, goed in crisissituaties en sterke persoonlijkheid
UPDATE: Timmerfrans: Pim Fortuyn was ook lid van de PvdA
UPDATE: Eerste reactie van Pieter Omtzigt over MH17-verleden Schoof in video hieronder.

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.